Opština Kula

dokumenti
lokacijskedozvolesm

Vremenska Prognoza

Partly Cloudy

19°C

Kula

Partly Cloudy

Humidity: 58%

Wind: 25.75 km/h

  • 21 Apr 2014

    Partly Cloudy 22°C 12°C

  • 22 Apr 2014

    Scattered Thunderstorms 24°C 12°C

Isplaćena mesečna stipendija za studente i troškovi prevoza za studente samohranih roditelja

Na osnovu Odluke o finansijskoj podršci sa decom na teritoriji opštine Kula za najboljih 76 studenata danas je isplaćena rata u ukupnom iznosu od 460.000,00 dinara. Takođe, iz opštinskog budžeta juče su isplaćeni troškovi za 35 studenata iz porodica samohranih roditelja. Naime, pravo na regres troškova prevoza za dve povratne vikend karte mesečno imaju studenti porodica samohranih roditelja pod uslovom da imaju prebivalište na području opštine Kula i da prvi put upisuju godinu studija.

Edukacija učenika u srednjoj tehničkoj školi Mihajlo Pupin i Ekonomsko trgovinskoj školi u Kuli

Kancelarija za mlade“ opštine Kula je i u 2014. godini nastavila uspešnu saradnju sa organizacijom AIESEC u okviru projekta „Make It Possible“. Na seminaru, koji je 18.02.2014. godine održan u Kuli, predavači AIESEC-a iz Turske i Tunisa, ohrabrili su učenike Ekonomsko – trgovinske škole i STŠ „Mihajlo Pupin“ da aktivnim učešćem u društvu pozitivno utiču na svoje okruženje i da budu pokretači promena koje žele da vide u svetu.

Opširnije...

Ugovore o stipendiranju potpisalo 76 najboljih studenata

Predsednik opštine Kula Dragan Trifunović potpisao je danas Ugovore o stipendiranju sa 76  najboljih studenata svih profila sa minimalnom prosečnom ocenom iznad 9.  On je čestitao svim studentima na postignutim rezultatima i poželeo im da budu i dalje tako posvećeni u svom radu i da uspešno završe fakultet.

Opširnije...

Stipendije za najbolje studente

Predsednik opštine Kula Dragan Trifunović potpisaće 15. februara 2014. godine Ugovore o stipendiranje najboljih studenata svih profila sa minimalnom prosečnom ocenom iznad 9. Potpisivanje Ugovora o stipendiranju će se obaviti u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula u 11 časova. Ove godine je za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno 4,6 miliona dinara, a stipendije će se isplaćivati u 10 mesečnih rata u iznosu od  6 hiljada dinara.

Opširnije...

Isplaćene nagrade za učenike i studente

Na osnovu konkursa za nagrađivanje učenika i studenata u školskoj 2013/2014 godini danas su isplaćene nagrade za učenike i studente osnovnih i srednjih škola u opštini Kula. Nagrade je dobilo 138 učenika, a ukupno je isplaćeno 874.000,00 dinara – saopštilo je danas Odeljenje za društvene delatnosti opštine Kula i dodalo da je od 29. januara 2014. godine počela i redovna  isplata „bebi paketa“ – za svako novorođeno dete koje iznosi 10.000.00 dinara.
Investirajte u Kulu

Brownfield
Agencija za razvoj opštine Kula
Pitajte Predsednika


KULA.RS YouTube
 
Kapetan Misa Anastasijevic