Opština Kula

Isplaćena rata za najbolje studente

Danas je iz opštinskog budžeta isplaćena osma rata za studente, koji su u dosadašnjem školovanju ostvarili prosek iznad 9. Za najboljih 76  studenata u nastavnoj 2013/2014. godini obezbeđena je mesečna stipendija u visini od 6 hiljada dinara.

Opširnije...

Laptopovi najboljim đacima

Tradicionalno kao i predhodnih godina predsednik opštine Kula Dragan Trifunović u utorak, 01.07.2014. godine u Svečanoj sali opštine Kula uručiće lap-topove đacima generacije. Ovim činom će se nagraditi najuspešniji, ali i dati podstrek svim drugim učenicima.

Opširnije...

Besplatno obrazovanje odraslih

U OŠ „Petefi brigada“ 29 odraslih polaznika druge generacije FOOO (funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih) iz Kule, Sivca, Crvenke i Ruskog Krstura dobiće diplome završene osnovne škole posle završnih ispita. Prošle školske godine diplomu je steklo 26 polaznika, što znači da je za dve školske godine 55 odraslih polaznika iz kulske opštine završilo besplatno osnovnu školu uz angažovanje 16 članova školskog tima. I ovu generaciju polaznika od oktobra čekaju dvomesečne besplatne stručne obuke u ETŠ Kula i STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula.

Opširnije...

Obustava rada u obrazovnim ustanovama u Sivcu

Opštinsko veće opštine Kula je na današnjoj 59. sednici donelo Zaključak o prekidu obrazovno-vaspitnog rada u obrazovnim ustanovama u Sivcu, a zbog neispravnosti vode. Obustava rada u OŠ „20. oktobar „Sivac“ i vrtićima „Čuvari osmeha“ i „Neven“ u Sivcu je donesena radi očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

Opširnije...

Isplaćena mesečna stipendija za studente i troškovi prevoza za studente samohranih roditelja

Na osnovu Odluke o finansijskoj podršci sa decom na teritoriji opštine Kula za najboljih 76 studenata danas je isplaćena rata u ukupnom iznosu od 460.000,00 dinara. Takođe, iz opštinskog budžeta juče su isplaćeni troškovi za 35 studenata iz porodica samohranih roditelja. Naime, pravo na regres troškova prevoza za dve povratne vikend karte mesečno imaju studenti porodica samohranih roditelja pod uslovom da imaju prebivalište na području opštine Kula i da prvi put upisuju godinu studija.
Investirajte u Kulu

Brownfield
Agencija za razvoj opštine Kula
Pitajte Predsednika


KULA.RS YouTube