Opština Kula

OŠ „Vuk Karadžić„ iz Crvenke uručena nagrada „Energija je svuda oko nas“

Na završnoj svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas 2014“, koja je održana 29. januara 2015. godine, u holu zgrade Pokrajinske vlade, uručene su nagrade najuspešnijoj osnovnoj i srednjoj školi i Vojvodini. Za 2014. godinu, dve najuspešnije škole su Osnovna škola „Vuk Karadžić” iz Crvenke i Gimnazija „Dušan Vasiljev” iz Kikinde. Učenicima i mentorima dodeljene su vredne nagrade i diplome.

Opširnije...

Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta energetske sanacije za zgradu OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki

Predsednik opštine Kula Dragan Trifunović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisali su 25. decembra 2014. godine Ugovor za dodelu 10.256.414,72 dinara za sufinansiranje projekta energetske sanacije objekta - zamena spoljašnje stolarije na zgradi OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki.

Opširnije...

Završen projekat „Prozor u svet“ – Informatička obuka žena na selu

U okviru projekta „Prozor u svet“, koji je finansirao Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova i opština Kula, završene su besplatne informatičke obuke za žene sa sela u kulskoj opštini (Sivac, Crvenka, Kruščić, Lipar i Ruski Krstur).

Opširnije...

Aleks Kovač niže uspehe na matematičkim takmičenjima

Učenik 5. razreda osnovne škole „Petefi brigada“ Aleks Kovač, dve nedelje nakon osvajanja prvog mesta na velikom Republičkom finalu matematičke dopisne olimpijade osvojio je 1. mesto na Republičkom finalu matematičke internet olimpijade.

Opširnije...

Svečana akademija povodom stogodišnjice „Velikog rata“

Svečana akademija povodom stogodišnjice „Velikog rata“  - „Tamo daleko među svojima“ biće održana u ponedeljak, 15. decembra 2014. godine, sa početkom u 19 časova. Svečanu akademiju organizuju nastavnice osnovne škole „Isa Bajić“ iz  Kule Valentina Mujičić, Sofija Patković, Jasna Tovarić i Valentina Labović.

Opširnije...

Investirajte u KuluPitajte Predsednika
Agencija za razvoj opštine Kula


 
 
 
Brownfield