Opština Kula

„Druga šansa“ za prvu diplomu

Pod motom „Završi besplatno osnovnu školu, stekni obrazovanje i budi svoj čovek“ odrasli bez osnovne škole (stariji od 15 godina) iz svih mesta opštine Kula imaju priliku da besplatno i po prilagođenom programu steknu dve diplome: diplomu osnovne škole, ali i diplomu o stručnoj obučenosti za određena zanimanja.

Opširnije...

Odobreno 10 miliona dinara za zamenu stolarije u OŠ „Vuk Karadžić“ Crvenka

U okviru javnog poziva Ministarstva energetike i rudarstva, za koji je konkursnu dokumentaciju pripremilo Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove, iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije - opštini Kula su za potrebe zamene spoljašnje stolarije OŠ „Vuk Karadžić Crvenka dodeljena sredstva u iznosu od 10. 256.419,72 dinara.

Opširnije...

Pokloni za srećan polazak u školu

Lokalna samouprava je i ove godine obezbedila saobraćajne komplete za sve đake prvake koji su nastavu počeli da pohađaju u sedam osnovnih škola u kulskoj opštini. Povodom početka školske godine 2014/2015. godine i polaska u školu nove generacije prvaka - predsednica Skupštine opštine Kula Snežana Mrkaić i pomoćnica predsednika opštine Kula Snežana Šajin posetili su osnovne škole u Kuli, Ruskom Krsturu i Liparu.

Opširnije...

Isplaćena rata za najbolje studente

Danas je iz opštinskog budžeta isplaćena osma rata za studente, koji su u dosadašnjem školovanju ostvarili prosek iznad 9. Za najboljih 76  studenata u nastavnoj 2013/2014. godini obezbeđena je mesečna stipendija u visini od 6 hiljada dinara.

Opširnije...

Laptopovi najboljim đacima

Tradicionalno kao i predhodnih godina predsednik opštine Kula Dragan Trifunović u utorak, 01.07.2014. godine u Svečanoj sali opštine Kula uručiće lap-topove đacima generacije. Ovim činom će se nagraditi najuspešniji, ali i dati podstrek svim drugim učenicima.

Opširnije...

Investirajte u Kulu

Brownfield
Agencija za razvoj opštine Kula
Pitajte Predsednika


KULA.RS YouTube