Opština Kula

Najboljim studentima isplaćene stipendije za tri meseca

Najboljim studentima isplaćene su stipendije za jun, jul i avgust 2015. godine. Iz opštinskog budžeta je za ove potrebe ukupno isplaćeno 1.458.000,00 dinara, dok je za 81 studenta isplaćeno po 18 hiljada dinara. Na ovaj način opština Kula želi da omogući najboljim studentima odlazak na letovanje - ukoliko to naravno žele.

Opširnije...

Najboljim studentima će u junu biti isplaćene četiri rate stipendija

U ponedeljak, 08. juna je iz opštinskog budžeta isplaćena peta rata za stipendiranje najboljih studenata u opštini Kula. Mesečna stipendija za 81 najboljeg studenta iznosi 6.000,00 dinara.

Do kraja juna biće isplaćene još tri rate odnosno po 18.000,00 dinara svakom studentu. Na ovaj način opština Kula želi da pomogne najboljim studentima koji žele da idu na letovanje.

Opširnije...

Isplaćeno 2.333.814 dinara za finansiranje putnih troškova studenata

Iz budžeta opštine Kula isplaćeno je 2.333.814 dinara za finansiranje putnih troškova studenata, koji ne stanuju u studentskom domu i nisu korisnici stipendija. Za prvih 6 meseci 2015. godine pravo na regresiranje troškova prevoza koristi 198 studenata. Sredstva su obezbeđena na konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Opširnije...

Isplaćena četvrta rata za najbolje studente

Danas je iz opštinskog budžeta isplaćena četvrta rata za stipendiranje najboljih studenata u opštini Kula. Za ove namene je za 10 rata ukupno izdvojeno 4.860.000,00 dinara. Mesečna stipendija za 81 najboljeg studenta  iznosi od 6000 dinara. Isplata uz opštinskog budžeta za  studente svih profila sa najmanjom prosečnom ocenom 9 u  prethodnoj godini studija vrši se redovno tokom 2015. godine.

Opširnije...

Produžen rok za prijavljivanje za besplatne udžbenike

Rok za prijavljivanje za besplatne udžbenike produžen je do 24. marta. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je produžilo rok zbog velikog interesovanja roditelja i staratelja, a besplatne udžbenike dobiće najugroženiji.

Opširnije...

Investirajte u Kulu


Pitajte Predsednika
Agencija za razvoj opštine Kula


 
 
 
Brownfield