Opština KulaInvestirajte u Kulu
 
lokacijskedozvolesm
 

Isplaćeno 2.333.814 dinara za finansiranje putnih troškova studenata

Iz budžeta opštine Kula isplaćeno je 2.333.814 dinara za finansiranje putnih troškova studenata, koji ne stanuju u studentskom domu i nisu korisnici stipendija. Za prvih 6 meseci 2015. godine pravo na regresiranje troškova prevoza koristi 198 studenata. Sredstva su obezbeđena na konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Opširnije...

Isplaćena četvrta rata za najbolje studente

Danas je iz opštinskog budžeta isplaćena četvrta rata za stipendiranje najboljih studenata u opštini Kula. Za ove namene je za 10 rata ukupno izdvojeno 4.860.000,00 dinara. Mesečna stipendija za 81 najboljeg studenta  iznosi od 6000 dinara. Isplata uz opštinskog budžeta za  studente svih profila sa najmanjom prosečnom ocenom 9 u  prethodnoj godini studija vrši se redovno tokom 2015. godine.

Opširnije...

Produžen rok za prijavljivanje za besplatne udžbenike

Rok za prijavljivanje za besplatne udžbenike produžen je do 24. marta. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je produžilo rok zbog velikog interesovanja roditelja i staratelja, a besplatne udžbenike dobiće najugroženiji.

Opširnije...

OŠ „Vuk Karadžić„ iz Crvenke uručena nagrada „Energija je svuda oko nas“

Na završnoj svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas 2014“, koja je održana 29. januara 2015. godine, u holu zgrade Pokrajinske vlade, uručene su nagrade najuspešnijoj osnovnoj i srednjoj školi i Vojvodini. Za 2014. godinu, dve najuspešnije škole su Osnovna škola „Vuk Karadžić” iz Crvenke i Gimnazija „Dušan Vasiljev” iz Kikinde. Učenicima i mentorima dodeljene su vredne nagrade i diplome.

Opširnije...

Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta energetske sanacije za zgradu OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki

Predsednik opštine Kula Dragan Trifunović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisali su 25. decembra 2014. godine Ugovor za dodelu 10.256.414,72 dinara za sufinansiranje projekta energetske sanacije objekta - zamena spoljašnje stolarije na zgradi OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki.

Opširnije...

Investirajte u KuluPitajte Predsednika
Agencija za razvoj opštine Kula


 
 
 
 
Brownfield