Opština Kula

Održan Memorijalni Karate Turnir "Marko Perišić"

U organizaciji Srpske karate federacije, Globalne karate federacije i Karate kluba "Tao" u Kuli je 26. oktobra održan prvi Memorijalni turnir "Marko Perišić" u znak sećanja na Marka Perišića, koji je bio jedan od ljudi čiji doprinos razvoju karatea u Kuli je nemerljiv.Organizacioni odbor za formiranje karate kluba u Kuli okupio je Marko Perišić, a kada je 27. februara 1977. formiran Karate klub "Hajduk" Marko je bio i prvi predsednik kluba, i veoma je zaslužan što je karate sport imao nekoliko hiljada poklonika na ovim prostorima.

Turnir je otvorio i svojim prisustvom uveličao soke Žika Bečanović, majstor 10. dan, ujedno i predsednik Evropske karate federacije. 

Veoma smo zadovoljni onim što je urađeno. Na turniru je učestvovalo 19 klubova sa 158 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, koji su se nadmetali u borbama i katama. Ovaj turnir je bio proba pred ozbiljnije turnire koje ćemo da organizujemo, a naša ambicija je da 2015. godine, 40 godina nakon što je Ljubo Perišić počeo da radi karate u našoj sredini, turnir postane međunarodni – rekao je Nedeljko Mrkaić, osnivač Karate kluba "Tao".

Ovaj turnir je bio i prilika za prvo predstavljanje članova Karate kluba "Tao". Kakav je njihov učinak?

- Prvu zlatnu medalju za naš klub osvojila je Sonja Knežević, dok su Teodora Stanić i Nemanja Pavičić osvojili srebrne medalje i mi smo prezadovoljni s obzirom da je to bio prvi nastup naših takmičara – rekao je Mrkaić.

Prvi memorijalni turnir "Marko Perišić" je iskorišćen da se odaju priznanja pojedincima i kolektivima koji pomažu i doprinose razvoju karate sporta. Priznanja su uručena Opštini Kula, JKP "Komunalac", mesnoj zajednici "Gornji grad", O.Š. "Petefi brigada", Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin", Štampariji "Borac H&H", a od pojedinaca priznanje su dobili doktor Velibor Vasović, Srećko Tešić, nekadašnji predsednik kluba, zatim Ljubo Perišić, čovek koji je doneo karate na ove prostore, Branislav Perišić, istaknuti karatista, kao i Nedeljko Mrkaić, istaknuti karatista i sportski radnik.

Naredni, drugi po redu memorijalni turnir "Marko Perišić" će biti održan poslednjeg vikenda u oktobru 2014. godine.

Đ. Bojanić.

Dobitnici priznanja na prvom Memorijalnom karate turniru "Marko Perišić".

Izvor: Kulska komuna.

Investirajte u Kulu


Pitajte Predsednika
Agencija za razvoj opštine Kula


 
 
 
Brownfield