Opština Kula

dokumenti
lokacijskedozvolesm

Vremenska Prognoza

Mostly Cloudy

20°C

Kula

Mostly Cloudy

Humidity: 93%

Wind: 3.22 km/h

  • 24 Jul 2014

    AM Showers 28°C 16°C

  • 25 Jul 2014

    Mostly Sunny 30°C 17°C

stajalisteslajder bazencrvenkaslajderl 9 zetvaslajderl

Уторак 22.7.2014.
ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ...
На основу конкурса за доделу бесповратних средстава...

Уторак 22.7.2014.
ОТВОРЕНА КУПАЛИШНА СЕЗОНА У ЦРВЕНКИ
Након одлуке Управног одбора фабрике шећера „Црвенка“...

Петак 18.7.2014.
ИСПЛАЋЕНА РАТА ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ
Данас је из општинског буџета исплаћена седма...

Петак 18.7.2014.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ЖЕТВУ
На јучерашњој седници Штаба за жетву, којом је....

Održan Memorijalni Karate Turnir "Marko Perišić"

U organizaciji Srpske karate federacije, Globalne karate federacije i Karate kluba "Tao" u Kuli je 26. oktobra održan prvi Memorijalni turnir "Marko Perišić" u znak sećanja na Marka Perišića, koji je bio jedan od ljudi čiji doprinos razvoju karatea u Kuli je nemerljiv.Organizacioni odbor za formiranje karate kluba u Kuli okupio je Marko Perišić, a kada je 27. februara 1977. formiran Karate klub "Hajduk" Marko je bio i prvi predsednik kluba, i veoma je zaslužan što je karate sport imao nekoliko hiljada poklonika na ovim prostorima.

Turnir je otvorio i svojim prisustvom uveličao soke Žika Bečanović, majstor 10. dan, ujedno i predsednik Evropske karate federacije. 

Veoma smo zadovoljni onim što je urađeno. Na turniru je učestvovalo 19 klubova sa 158 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, koji su se nadmetali u borbama i katama. Ovaj turnir je bio proba pred ozbiljnije turnire koje ćemo da organizujemo, a naša ambicija je da 2015. godine, 40 godina nakon što je Ljubo Perišić počeo da radi karate u našoj sredini, turnir postane međunarodni – rekao je Nedeljko Mrkaić, osnivač Karate kluba "Tao".

Ovaj turnir je bio i prilika za prvo predstavljanje članova Karate kluba "Tao". Kakav je njihov učinak?

- Prvu zlatnu medalju za naš klub osvojila je Sonja Knežević, dok su Teodora Stanić i Nemanja Pavičić osvojili srebrne medalje i mi smo prezadovoljni s obzirom da je to bio prvi nastup naših takmičara – rekao je Mrkaić.

Prvi memorijalni turnir "Marko Perišić" je iskorišćen da se odaju priznanja pojedincima i kolektivima koji pomažu i doprinose razvoju karate sporta. Priznanja su uručena Opštini Kula, JKP "Komunalac", mesnoj zajednici "Gornji grad", O.Š. "Petefi brigada", Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin", Štampariji "Borac H&H", a od pojedinaca priznanje su dobili doktor Velibor Vasović, Srećko Tešić, nekadašnji predsednik kluba, zatim Ljubo Perišić, čovek koji je doneo karate na ove prostore, Branislav Perišić, istaknuti karatista, kao i Nedeljko Mrkaić, istaknuti karatista i sportski radnik.

Naredni, drugi po redu memorijalni turnir "Marko Perišić" će biti održan poslednjeg vikenda u oktobru 2014. godine.

Đ. Bojanić.

Dobitnici priznanja na prvom Memorijalnom karate turniru "Marko Perišić".

Izvor: Kulska komuna.

Investirajte u Kulu

Brownfield
Agencija za razvoj opštine Kula
Pitajte Predsednika


KULA.RS YouTube